Stockholmsmässan, 18.okt.2011
Mitmed Rootsi tunnustatuimad kokad avavad koos restorani Stockholmsmässan’i raames. „Mitt kök” nimeline kulinaarne kogunemine toimub 10.-13.novembrini 2011. Nelja päeva jooksul on külastajatel võimalus saada osa ja ka maitsta spetsiaalselt Kockarnas Krog’i (kokkade restorani) jaoks tippkokkade poolt loodud roogi.
Kokkade restoran on osa „Mitt kök” nimelisest messist, mis toimub edukalt juba neljandat aastat. Tegu on Põhjamaade suurima laiale avalikkusele suunatud messiga, mille väljapaneku moodustavad toit, joogid ja köögiseadmed. Selle aasta teema on Culinary tour of Sweden. Iga kokk loob ühe roa vastavalt sellele teemale ning kõik road valmistatakse just selle restorani jaoks. Kõikide kokkade töötasu aga annetatakse heategevuseks, mis seekord toetab koolitoidu kampaaniat maailma vaesemates regioonides.
Kockarnas Krog’i juhib Chef Fredrik Eriksson koos Restaurangakademien’iga. Kuulsamad kokad, kes sel aastal osalevad:
Tommy Myllymäki, Bocuse d’Or hõbemedal 2010 ja Rootsi Aasta kokk 2007
Tomas Diederichen, Rootsi Aasta kokk 2011
Alalistest kokkadest on taas kohal Fredrik Eriksson ja Magnus Johansson (Rootsi kuulsaim magusakokk).
Täpsem info https://www.mittkokmassan.se
http://www.mynewsdesk.com/pressroom/stockholmsmassan/pressrelease/view/elite-chefs-gather-at-kockarnas-krog-695145
Tõlgitud: Kristel Nõmmik ja Ene Ojaveski