Restoranitöötajate Tegijate galal tunnustati 2012 aasta parimaid

26. oktoober, 2012

Pressiteade
26.oktoober 2012

Reede, 26.oktoobri 2012 õhtul, kogunesid Tallinna Teeninduskooli peahoone aatriumisse Eesti restoranide peakokad, sommeljeed, kelnerid ja baarmenid, et tunnustada oma eriala parimaid. Tegijate gala on Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni, Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni ja Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu ühine pidulik koosviibimine, mis toimus juba teist korda.

Iga erialaliit tunnustas klaasikunstnik Eeva Kärneri poolt loodud isikupärase klaasist auhinnaga „Aasta tegija 2012” just oma eriala parimat või aasta jooksul eriti silma paistnud inimest.

Peakokad tunnustasid Tõnis Siigurit restoranist Bordoo järjepideva ja põhjaliku töö eest kokanduse piiride nihutamisel. Baarmenid tunnustasid Helger Aavat pikaajalise väsimatu töö eest Eesti kokteilikultuuri tõstmisel ja eduka esinemise eest 2012 Baarmenite Maailmameistrivõistlustel Pekingis. Kelnerid tunnustasid Allan Vainut väsimatu hea töö eest Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu juhtimisel ja arendamisel. Sommeljeede Aasta tegija tiitli sai Ene Ojaveski ennastsalgava töö eest Eesti Sommeljeede Erakooli juhtimisel ja arendamisel ning esimese eestikeelse veiniõpiku idee ja teostuse eest.

Iga erialaliit vastutas Tegijate gala organiseerimisel oma valdkonna eest. Erilise kiituse pälvisid Tallinna Teeninduskooli noored õppurid, kes aitasid peakokki köögis toitude valmistamisel ja serveerimisel ning teenindasid kogu üritust.

Rohkem infot:
Marietta Kuresoo
53 44 38 85
[email protected]
[email protected]


Vaata ka teisi artikleid