Saksamaa parimaid gurmee-ajakirju, „Der Feinschmecker”, nimetas Euroopa kokanduse tulevikutähed.
Valitute seas on ka Pädaste mõisa peakokk Peeter Pihel.
Saksamaa parimate toiduajakirjade hulka kuuluva „Der Feinschmecker” veebruari numbri keskne artikkel kannab pealkirja „Euroopa avangard: homsed tippkokad Stockholmist Instanbulini. 12 kuuma viidet.” Meil on ülim heameel teatada, et mainekasse nimistusse arvati ka Pädaste peakokk Peeter Pihel.
Artikkel vaatleb gastronoomia tulevikku ja selle uusi suundi tänases Euroopas ning nendib, et üle kogu kontinendi võib leida uusi andeid, noori säravaid kokandustähti, kes süstivad Euroopa gurmaanlusesse uut energiat - just nii nagu nende eelkäijad, staarkokad Alain Ducasse, Ferran Adria ja Rene Redzepi. 12 väljavalitule ennustatakse suurt tulevikku ja kindlat kulinaariailma orbiidile jõudmist.
Peeter Pihel leiab, et selline tunnustus on kindlasti märkimisväärne, kuid ennekõike peab ta tänama oma köögimeeskonda, kes annab endast alati parima, nagu ta ise ütleb - „alati täielikult 100%.”
Pädaste mõisa juhi Martin Breueri sõnul on mõisa restorani kulinaarne retk, mille käigus veel jätkuvalt avastatakse üha uusi põhjamaiste saarte hõrgutusi, pälvimas erakordselt laialdast tähelepanu. „Oleme äärmiselt rõõmsad, et meie tööd on märgatud ja Peeter Piheli arvamine Euroopa tõusvate kokandustähtede hulka valmistab suurt rõõmu ja uhkust ning innustab kogu Pädaste meeskonda tegema oma tööd veelgi pühendunumalt.”
„Der Feinschmecker” annab restoranile Alexander reitingu 3F, mis on kõrgeim, kui ükski teine restoran Eestis on pälvinud.
Artikkel: http://www.padaste.ee/wp-content/uploads/2012/01/Feinschmencker_Feb_2012_FE_0212_018_12-Koeche.pdf"