PRESSITEADE
28. veebruar 2013
Kokk Vitali Tihhonov, kes mitmete teiste Norra ja Prantsuse tipprestoranide seas on töötanud ka maailma parimaks tunnistatud “Noma” köögis, on oma loomingu toonud nüüd Eestisse. Vitali on käesolevast aastast Tallinna ühe vanima restorani Bonaparte peakokk ning tema uue menüüga tähistab Bonaparte oma 15. sünnipäeva.
„Minu loomingu võtmesõnadeks on värskus, puhtad maitsed, looduslähedus ja isiklik emotsioon“ iseloomustab Vitali Tihhonov oma lähenemist toidukuntsile. Uuest Bonaparte menüüst leiab näiteks sellised klassikud nagu homaari Bisque karamelliseeritud kammkarbiga ja kuumal pannil praetud Armanac’iga flambeeritud foies gras, kuid ka modernsed trühvlimatiselised odrakruubid ja tiigerkrevetid suitsuangerja maitselises glasuuris. Uut menüüd on kõikidel prantsuse köögi austajatel võimalik nautida alates 27. veebruarist Bonaparte restoranis Pikk 45.
Bonaparte restoran loodi 1998. aastal. Tänaseks on sellest välja kasvanud toitlustusasutuste grupp, kuhu lisaks prantsusepärasele patisserie-kohvikule ja restoranile vanalinnas kuuluvad ka Deli pood, Eesti Kunstimuuseumi KUMU ruumides tegutsev kohvik ning Bistroo Foorumi keskuses. Lisaks pakub Bonaparte alates aastast 2000 ka catering-teenust.
Fotosid pressilõunast, mis toimus 26.veebruaril saab alla laadida aadressil:
SIIT
Fotode autor Renee Altrov
Lisainformatsioon:
Bonaparte
Kertu Rooma
[email protected]
51 39700