Eesti tippkokk Rustam Tsikalovets võitis Moskva rahvusvahelisel kulinaariakonkursil Kremlin Cup kolm kuldmedalit ja tuli individuaalarvestuses konkursi absoluutseks võitjaks

14. oktoober, 2013

1.- 4. oktoobrini toimus Moskvas VI. rahvusvaheline kulinaariakonkurss Kremlin Cup, kus osales ka Eesti tippkokk, Tallinnas asuva Kuninga restorani peakokk Rustam Tsikalovets, kes saavutas kolmes võistluskategoorias: «Must kast», «Art Class» ja «Linnuliha valmistamine» individuaalsed kuldmedalid ning saavutas üldarvestuses konkurentsitu esikoha.

Iga kahe aasta tagant korraldatav Kremlin Cup on mõeldud tippkokkadele, -kondiitritele ja -pagaritele ning selles saavad osaleda nii eri riikide võistkonnad kui individuaalsed võistlejad. Aastatega on Kremlin Cup´ist kujunenud üks prestiižemaid ja osavõtjaterohkemaid rahvusvahelisi kulinaariatippude jõuproove maailmas ning see kuulub ülemaailmse kokkade ühenduse (WACS) ametlike võistluste hulka. Võistluste žürii aukülaliseks oli WACS´i president Gissur Gudmundsson.

Tänavuse konkurssi teemaks oli vene ja slaavi köök, selle integreerimine tänapäevaste kulinaariatraditsioonidega ja selle kaasajastamine. Võistluste eesmärgiks on eelkõige rikkaliku vene kulinaariakunsti populariseerimine rahvusvahelisel tasandil, kohalike toorainete eelistamine ning traditsioonilistele vene ja slaavi köögi klassikasse kuuluvate retseptide rikastamine uute maitsetega ja huvitavate serveerimisvõimalustega.

Võistlustel osalesid tippkokad 31st riigist: Prantsusmaalt, Austraaliast, Suurbritanniast, Taanist, Eestist, Lätist, Leedust, Hollandist, Iisraelist, Itaaliast, Islandilt, Indiast, Saksamaalt, Kreekast, Maltalt, Serbiast, Türgist, Gruusiast, Hiinast, Kasahstanist, Afganistanist, Ukrainast, Valgevenest, Bulgaariast, Rumeeniast, Taist, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Horvaatiast, USA´st ja korraldajamaalt Venemaalt.

Et kandideerida üldarvestuses individuaalsele karikale, tuli võistlejal osaleda vähemalt kolmes võistluskategoorias. Eesti tippkokk Rustam Tsikalovets osales kategooriates: «Must kast - kala», kus tuli ära arvata, millise kalaga on tegu, valmistada sellest roog ja serveerida; «Art Class», kus tuli valmistada neli külmrooga lihast ning kategoorias «Linnuliha» tuli valmistada soe linnuliharoog.

Rustam Tsikalovets on varem korduvalt pärjatud mitmete auhinnaliste kohtadega Eestis toimunud tippkokkade jõuproovidel ning saavutanud Eesti Aasta Kokk 2008 ja 2009 hõbemedali.

Kala- ja mereannirestoran Kuninga (Kuninga 3) tähistab tänavu 1. novembril oma 3. sünnipäeva ning on võitnud suure populaarsuse klientide seas, kes hindavad hõrke mereande ja kokakunsti selle sõna kõige otsesemas tähenduses.

Lisainfo:
Andrei Gellart
KUNINGA RESTORAN                                  
Kuninga 3, Tallinn
GSM:  +372 58 54 58 69
www.kuninga.ee
http://www.facebook.com/kuninga.restoran


Vaata ka teisi artikleid