Pressiteade
26.oktoober 2012
Reedel, 26.oktoobril 2012, selgusid Tegijate galal Tallinna Teeninduskoolis Aasta kokk 2012 võistluste 3 parimat. Võitjaks kuulutati Vladimir Upeniek Kõue mõisa restoranist. Teiseks tuli Vitali Tihhonov Knutholmen’i restoranist, Norrast. Kolmandale kohale jäi Kirill Kirejev Kuninga restoranist. Pressi žüriile jättis kustumatu mulje Vitali Tihhonov ning parimaks toidu ja joogi sobitajaks osutus Vladimir Upeniek.
Aasta koka võistlustel, mis seekord toimusid juba 18. korda, oli teemaks kodumaised head ja puhtad toorained, mis avaldati võistlejatele nö pimekorvis. Võistlejatel tuli neist valmistada eelroog, mis pidi sisaldama lõhet, pearoog pulli munanditest ning dessert vinnutatud õuna-jõhvika ribadest ja kõrvitsast. Üllatustooraineks oli kõigile naeris, mida tuli samuti ühes roas kasutada. Kõik road tuli sobitada omakorda mahladega, Vana Tallinna, Saaremaa viina ja Põltsamaa Lossiveinidega, kusjuures kohustuslik oli valmistada üks kokteil.
„Vladimir Upenieki eeliseks oli väga hea käekiri, huvitav lähenemine, osav tooraine kasutus, ja kiire mõtlemine. Ta on väga korrektne oma töös, rahulik ja keskendunud. Seda, et võit tuli kindlalt, näitasid ka suured punktivahed” kommenteeris võistluste peakorraldaja, EPÜ president Rudolf Visnapuu.
Kohtunikekogu koosnes Soome, Läti, Venemaa, Leedu ja Eesti tunnustatud kokkadest. Toidu ja jookide omavahelist sobivust hindas restorani Balthasar sommeljee Kristjan Markii.
Aasta koka ehk Eesti kokkade meistrivõistlusi korraldab Eesti Peakokkade Ühendus koostöös Profexpo OÜ-ga. Võistluste rändkarikas Ürgkala on Tauno Kangro kunstiteos.
Rohkem infot:
Rudolf Visnapuu
Eesti Peakokkade Ühenduse president
Tel: 51 77 080
[email protected]