Neljapäeval, 3.novembril 2011 selgusid Tegijate galal Tallinna Teeninduskoolis Aasta kokk 2011 võistluste 3 parimat. Võitjaks kuulutati Vladislav Korpusov restoranist Ö. Teiseks tuli individuaalvõistleja Koit Uustalu, kes osutus ka parimaks toidu ja joogi sobitajaks. Kolmandale kohale jäi Aleksandr Nikoškov BBQ Catering’ist.
Aasta koka võistlustel, mis seekord toimusid juba 17. korda, oli seekord teemaks kodumaised head ja puhtad toorained. Võistlejatel tuli neist valmistada eelroog, mis pidi sisaldama tervet haugi, pearoog rohumaaveise seljatükist ning dessert mustast leivast ja piimast. Üllatustooraineks oli kõigile vasika põsk, mida tuli samuti kasutada. Kõik road tuli sobitada omakorda heade õlledega.
Üllatused sellega veel ei piirdunud. Lisaks tuli kõigil valmistada kaks portsjonit crème brûlée’d, mida hindas proua Evelin Ilves isiklikult. Ka selle vooru võitjaks tuli Vladislav Korpusov. Tervisesõbraliku brüleekreemi eriauhinna ja uue kokaraamatu sai presidendiproualt Ranno Paukson Pädaste Mõisa restoranist Alexander.
„Vladislav Korpusovi eeliseks oli väga hea tooraine kasutus, osavus ja kiire mõtlemine. Seda, et võit tuli ülekaalukalt, näitasid ka suured punktivahed" kommenteeris võistluste peakorraldaja Rudolf Visnapuu.
Kohtunikekodu koosnes Soome, Läti, Venemaa, Rootsi ja Eesti tunnustatud kokkadest. Toidu ja õllede omavahelist sobivust hindas restorani Balthasar sommeljee Kristjan Markii.
Aasta koka ehk Eesti kokkade meistrivõistlusi korraldab Eesti Peakokkade Ühendus koostöös Profexpo OÜ-ga. Võistluste rändkarikas Ürgkala on Tauno Kangro kunstiteos.
Pildid Aasta kokk 2011 auhinnatseremoonia ja Aasta tegijate kohta tegi fotograaf Lauri Laan.
Rohkem infot:
Rudolf Visnapuu
Eesti Peakokkade Ühendus
Tel: 51 77 080
[email protected]
Edastas:
Ene Ojaveski
Eesti Peakokkade Ühendus
Tel: 50 42 422
[email protected]